perjantai 22. toukokuuta 2015

Voileipäkakku - 1930-luvun kahvipöydän suosikki

Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa tuli suosituksi 1930-luvulla tarjota voileipäkakkua vieraille erityisesti rouvien lounaskutsuilla. Voileipäkakku on näyttävä, tyylikäs, mutta huokea tarjottava, joten lama-aikana se nousee arvoon arvaamattomaan. Tänä keväänä voileipäkakut ovat taas muodissa, joten etsin tähän aidon 30-luvun amerikkalaisen voileipäkakun reseptin. Kertooko voileipäkakun suosio jälleen talouden taantumasta? Kenties, mutta iloitsen silti sen paluusta juhlapöytiin.

Resepti julkaistiin alun perin “Home Makers’ Handibook”:issa, jonka julkaisi the Women’s Service Bureau of the Detroit Free Press. Kuulostaa aivan Martta-liiton vastineelta tuo Women's Service Bureau.

Tässä resepti:
Remove crusts from a loaf of fine even textured day-old bread. Cut four lengthwise slices. Place one slice on a platter and spread with mayonnaise, then cover with peeled sliced tomatoes, sprinkle with salt. Spread with a generous layer of your favorite cheese and relish mixture and cover with crisp lettuce. Sprinkle with salt. Repeat layering with two more slices of bread. Spread the fourth slice of bread with mayonnaise and place mayonnaise side down on the lettuce.

Soften two or three packages of cream cheese with milk and spread on the outside of the four layers as if frosting a layer cake. Garnish with parsley or watercress and small radish roses. Place in the refrigerator about an hour before serving. Cut in slices about one-half inch thick.

Ohje löytyi täältä: http://archive.freep.com/article/20130227/FEATURES02/130215054/1930s-Free-Press-Test-Kitchen-flashback-recipe-Salad-and-Sandwich-Loaf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti