tiistai 18. helmikuuta 2014

Kahvia mokkapannulla 1930-luvun tyyliinSain syntymäpäivälahjaksi mokkapannun eli mutterikeittimen. Bialettin valmistaman pannun yksinkertainen - ja sellaisena täydellinen - design on vuodelta 1933. Nautin jokaisesta kupillisesta!

Luin mokkapannusta Hilary Greenbaumin kirjoittaman artikkelin The New York Timesista vuodelta 2011. Siinä kerrottiin, kuinka italialainen Alfonso Bialetti alkoi valmistaa mutteripannuja vuonna 1933 keskellä syvää lamaa. Kun italialaisilla ei ollut rahaa käydä kahviloissa, oli entistä tärkeämpää pystyä itse keittämään hyvää kahvia kotona. Nyt lähes jokaisessa italialaisessa kodissa on Moka Express. Suunnittelijan nimi on Luigi De Ponti ja hän sai idean keittimeen pyykinpesukoneesta, joka toimi samantapaisella periaatteella. Bialetti halusi erottaa omat laitteensa kilpailijoiden kopioista, ja vuonna 1953 Paul Campani piirsi Moka Expressin kylkeen maskotin, kättään ojentavan miehen. Klassikko oli syntynyt.

Lue koko artikkeli täältä: http://6thfloor.blogs.nytimes.com/2011/09/01/who-made-that-moka-express/?_php=true&_type=blogs&_r=0

Kuva sivulta www.bialetti.com

1 kommentti:

  1. Kas, tämän blogin synttäritkin olivat juuri, 15.2. Kaksi vuotta tuli täyteen. Juokaamme kuppi kahvia juhlan kunniaksi!

    VastaaPoista