perjantai 22. helmikuuta 2013

Pärlans konfektyr - vintage kolaa ja konvehteja



Ruotsalainen Pärlans konfektyr tekee käsin konvehteja ja kolaa 1930-40-lukujen henkeen. Konvehtiliike myös pakkaa tuotteensa kauniisti pahvirasioihin ja silkkipaperiin. Liikkeen omistajat ovat nuoria naisia. Viime marraskuussa liikkeestä julkaistiin kirja Sandra Abi-Khalil: Pärlans konfektyr - Kolor, Jazz och bakverk (Natur & Kultur 2012). Näin hehkutetaan Pärlans konfektyrin verkkosivuilla:

"Pärlans Konfektyr – Kolor, Jazz och Bakverk" har blivit till!
Vår alldeles egna bok, fylld med allt det som vi älskar och gör Pärlans till vad det är; oemotståndlig, handgjord kola, tjusiga bakverk, tre steg-för-steg-instruktioner till våra bästa 40-talsfrisyrer och svängiga musiktips. Vi har jobbat som tokiga för att få ihop allt, men det har det varit värt! Vi är väldigt stolta över denna lilla gräddklick till bok och vi kan knappt vänta tills den kommer ut i november.

Boken ges ut av Natur och Kultur och om man liksom vi inte kan vänta går det redan nu att förhandsboka på t ex Adlibris och Bokus. Tills dess får ni här ett smakprov ur boken, alla fotade av den fantastiska fotografen Martina Ankarfyr.
http://www.parlanskonfektyr.se/parlorna-presenterar-stolt-boken/

Verkkosivuillaan Pärlans konfektyr kertoo kolan kulta-ajan olleen 1930-luvulla. Verkkosivujen ja kirjan valokuvat henkivät 1930- ja 40-lukua ja vesi herahtaa kielelle niitä katsellessa. Kirjassa on kola - ja leivontareseptejä sekä kampaus- ja musiikkivinkkejä. Mainio vinkkikirja vaikka vintage-kutsujen emännälle!

Butiikki ja kahvila löytyvät osoitteesta Nytorgsgatan 38, 116 40 Stockholm. Siellä soitetaan vanhan leipomon tiloissa swingiä ja myyjättäret ovat pukeutuneet ajan tyyliin. Aistinautintoja luvassa siis niin herkkusuille kuin esteetikoillekin.
www.parlanskonfektyr.se

4 kommenttia:

  1. Näin tämän konditorian Tukholman-reissulla syksyllä, mutten ehtinyt asioida. Uskomattoman herttaisen näköinen paikka, ja kiva että ovat tehneet kirjankin.

    VastaaPoista
  2. Seuraavalla Tukholman matkalla tänne on päästävä! Olen heikkona konvehtirasioihin ja kolaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos aivan mahtavasta vinkistä, nyt on hyvä vinkki seuraavalle Tukholman-vierailulle!

    mondeeni.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Kiva, että lukijoissani on herkkusuita!

    VastaaPoista