torstai 19. huhtikuuta 2012

Naisten housut


Vielä 30-luvulla housut olivat naisilla uusi ja ihmeellinen vaatekappale. Ne tulivat muotiin osana ranta-asua 20-luvulla ja muutenkin ne miellettiin urheiluasuksi tai osaksi pyjamaa tai kotiasua. Suomessakin naiset käyttivät hiihtohousuja. 1930-luvun muodikkaat housut olivat lähinnä housuhameita, leveitä, pitkiä ja korkeavyötäröisiä. Toisaalta shortsejakin käytettiin, erityisesti rannalla ja retkillä. Ne toivat hienosti esiin ajan tärkeimmän muotiuutuuden: ruskettuneen ihon. Villaisia golfhousuja ja herraintyylisiä suoria housuja pidettiin myös tyylikkäinä ja ne yhdistettiin slipoveriin tai twinsetiin. Kesällä leveät pellavahousut olivat suosittuja ja ne yhdistettiin seilori-henkisesti raidalliseen t-paitaan. Sporttisuus oli muotia päiväasuissa.

Tumblr-palvelussa on hauska blogi nimeltä Giant pants of the 30s, mihin bloggari kerää 30-luvun kuvia housuasuista. Suosittelen! Sieltä löysin myös yllä olevan kuvan Katharine Hepburnista siskojensa kanssa vuonna 1939.

http://giantpantsofthe30s.tumblr.com/

Taustatietoja löytyi mm. Sirkka Kopiston Moderni Chic Nainen -kirjasta, josta olen kirjoittanut aiemminkin, ja Trudie Bamfordin kirjasta Viva Vintage (2003).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti