keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Simenonin Maigret

Kuvalähde: http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=626315

Belgialaisen, Pariisissa pitkään asuneen George Simenonin keksimä poliisikomisario Jules Maigret on yksi tunnetuimmista kirjallisista poliiseista. Suuri osa Maigret'n seikkailuista kirjoitettiin 1930-luvulla, kuten yllä oleva Maigret vastatuulessa (1933). Maigret-romaaneja julkaistiin vuosina 1931-72 yhteensä 75. 1950-luvulla Maigret'tä esitti elokuvissa Jean Gabin.
(http://fi.wikipedia.org/wiki/Maigret)

Maigret muistetaan rauhallisesta luonteestaan ja piipustaan. Hän kuuntelee epäiltyjä ja todistajia, kulkee Pariisin kaduilla, ja tutustuu todisteisiin. Hän osaa tulkita psykologisesti rikoksen ympärillä olevia ihmisiä ja löytää lopulta oikean rikollisen.

Netistä löytyi oikein mukava apuväline: joku ystävällinen sielu on kerännyt yhteen kaikki Simenonin teokset ja kertoo, milloin ne ilmestyivät alunperin, ja milloin suomeksi. Nyt on helpompi löytää 30-luvun dekkarit Simenonin laajasta tuotannosta.
http://lipas.uwasa.fi/~itv/maigret.html

1 kommentti:

  1. Maigret'n ihailijat tekevät ihmeellisiä taulukkoja. Tässä kätevä miljöön mukainen taulukko englanniksi: http://www.trussel.com/maig/buiten.htm

    heti kiinnostuin tuosta Liberty Bar'ista eli Maigret Rivieralla 1932.

    VastaaPoista